Produkter för kalium och nitratet (4)

Kaliumsorbat

Kaliumsorbat

Kaliumsorbat är ett högpotent, säkert och giftfritt livsmedelskonserveringsmedel. Även om kaliumsorbat är ett av många konserveringsmedel på marknaden, är det ett av de bästa eftersom det är ofarligt och mångsidigt. Kaliumsorbat tillverkas huvudsakligen syntetiskt. Det är ett smak- och luktfritt pulver. Enligt FDA anses det vara säkert att använda, eftersom det bryts ner i kroppen till vatten och koldioxid. Det finns på listan över konserveringsmedel som får användas i kosmetiska produkter med begränsningar. Den maximalt tillåtna koncentrationen i slutprodukten är 0,6 %, beräknat som sorbinsyra. Det fungerar bäst i en sur miljö, annars är dess egenskaper mycket svagare.
Acriflavin-klorid och Hydroklorid

Acriflavin-klorid och Hydroklorid

Acriflavin är ett topiskt antiseptikum. Det används inom veterinärmedicin för behandling av svampinfektioner hos akvariefiskar. Acriflavin används också inom biokemi för märkning av fluorescerande högmolekylärt RNA. BHM Chemicals är en leverantör av 2 typer av Acriflavinprodukter: Acriflaviniumklorid Ph. Eur. och Acriflavinhydroklorid i enlighet med BPC1963-specifikationerna. Båda kvaliteterna är lämpliga för användning i veterinärpreparat. Minimiorderkvantitet: 10 kg
Monokalciumfosfat (MCP)

Monokalciumfosfat (MCP)

Monokalciumfosfat erhålls genom reaktionen mellan fosforsyra och kalciumkarbonat. Som en beståndsdel i skelettet är fosfor involverad i många viktiga biokemiska omvandlingar. Monokalciumfosfat 25 kg finns i form av ett flytande pulver eller små granuler av vit eller gråaktig färg. Det är lätt att blanda med andra råvaror. Produkten ansvarar för en god utveckling av skelett och vävnader, en effektiv metabolism och nervsystemets funktion, samt för att öka produktiviteten och immunförsvarets styrka.
Natriumklorid

Natriumklorid

Natriumklorid är en oorganisk kemisk förening som tillhör kloridgruppen, ett salt av saltsyra och natrium. Det är den huvudsakliga komponenten i bordssalt, matlagning salt och vägsalt. Den teknologiska processen för att få salt genom kokning innebär termisk koncentration av saltvatten och kristallisation av salt från detta vatten. I naturen förekommer det som en mineral komponent och bildar saltkällor som kallas halit. Natriumklorid förekommer i form av ett fint, vitt kristallpulver som har en karakteristisk salt lukt och smak. Det uppvisar starka hygroskopiska egenskaper. Produkten som erbjuds av Foodcom är inte genetiskt modifierad. Foodcom erbjuder också livsmedelskvalitet öl salt utan klumpbildande medel.